Arapça ve Türkçe’de Zamirler

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi konuşmasıdır. Bu bakımdan insan “konuşan canlı” diye tarif edilmiştir. İnsanın tefekkürüyle dili arasında yakın bir ilişki vardır. Aklın işleyiş kurallarını inceleyen dala isim olarak verilen “mantık” kelimesi, “nutuk” kelimesiyle aynı kökten gelir. İnançlarımıza göre dil o kadar önemlidir ki, ilk insan Hz. Adem’in “eşyanın isimlerini” söylemesi, onu meleklerden ayıran bir vasıf olarak kabul edilir. Allah’ın bir şeyi yaratmak istediğinde ona “ol” demesinin yeterli olması, adeta bütün var oluşun temelini “kelam”a dayandırmaktadır.

Türk kültürü, “her lisan, haddi zatında bir insan” ata sözü gibi, dil öğrenimini teşvik eden motifler taşır. Özellikle Arapça, “Kur’an-ı Kerim’in indirildiği dil” olması bakımından, İslamiyet’in kabulünden sonra, Türkler için hususi bir yere sahip olmuştur. Günümüzde ise milletler arası kültürel, turistik, siyasî ve ticari münasebetlerin artması ve Ortadoğu’nun geleceğin dünyasının şekillenmesinde merkezî bir rol oynamasının beklenmesi sebebiyle, yirmiden fazla ülkede konuşulan Arapçanın önemi giderek artmaktadır.

Arapça eğitimi, geçmişte uzun süre klasik usulle yapılmış olmakla birlikte, günümüzün dil eğitimi veren kurumlarında modern eğitim metotları yanında, karşıtsal çözümleme ve yanlış çözümlemesi gibi, çeşitli hipotezlerden faydalanma yoluna gidilmektedir,

Çalışmamızda karşıtsal çözümleme ile Arapça ve Türkçede zamirler hakkında genel bilgi verildikten sonra, iki dilin zamirlerinin karşıtsal bir çözümlemesi yapılarak, benzer ve farklı yönleri belirlenmiş, ulaşılan sonuçların Arapça eğitiminde kullanımına ilişkin önerilerde bulunulmuştur.

Devamı için…

ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Arapça Öğrenmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Arapçaya sıfırdan başlamak isteyenler, yıllardır Arapça çalıştığı halde bir türlü konuşamayanlar, Arapçada artık boşuna kürek çektiğini düşünmeye başlayanlar…

Evinizde, işyerinizde, kursa gitmeden, sıkılmadan, bunalmadan, en kolay metodlarla Arapça öğrenebilirsiniz. Üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin!

2 Ocak 2021

0 responses on "Arapça ve Türkçe'de Zamirler"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.