Arapça En Çok Kullanılan Edatlar

Edatlar bir dilin olmazsa olmazlarıdır. Özellikle Arapçada kullanılan edatlar, cümleye kattıkları anlam değişiklikleri sebebiyle büyük önem taşırlar. Kendi başlarına bir anlam ifade etmeyen veya cümle içerisindeki kullanımlarından daha farklı anlam ifade eden ifadelere edat diyoruz. Arapçada kullanılan edatlar veya bağlaçlar bazen tek bir kelimeden, bazen birden fazla kelimeden oluşabilir. Şahıslara göre değişiklikler gösteren edatlar olduğu gibi, adet ve Arapçaya has olarak kelimenin cinsiyeti dikkate alınmadan sabit kullanılan edatlar da mevcuttur. Günlük Arapça konuşma esnasında ortalama eğitim düzeyindeki bir kişinin en çok kullandığı edatlara Arapçada en çok kullanılan edatlar diyoruz. Bu çok kullanım ifadesi elbette kullanan kişinin bulunduğu coğrafi bölgeye, eğitim düzeyine, yaşadığı ortama ve çevreye göre değişiklikler gösterecektir. Ancak standart olarak ele alırsak, Arapça öğrenen bir öğrencinin ortalamada bu edatları bilmesinde fayda vardır. Böylece öğrenci hedef dili olan Arapçada kendisini daha sağlıklı ve doğru ifade edebilecektir.

Aşağıdaki pdf tabloda bu edatların listesini bulabilirsiniz.

ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Arapça Öğrenmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Arapçaya sıfırdan başlamak isteyenler, yıllardır Arapça çalıştığı halde bir türlü konuşamayanlar, Arapçada artık boşuna kürek çektiğini düşünmeye başlayanlar…

Evinizde, işyerinizde, kursa gitmeden, sıkılmadan, bunalmadan, en kolay metodlarla Arapça öğrenebilirsiniz. Üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin!

2 Ocak 2021

0 responses on "Arapça En Çok Kullanılan Edatlar"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.