Arap Alfabesi Transkripsiyon Sistemi

Transkripsiyon sistemi, bir dilin kelimelerini yazılı olarak başka bir dile aktarmak istendiğinde kullanılan bir çeşit alfabe sistemidir. Arapça transkripsiyonun diğer dillere ait transkripsiyon uygulamalarından bir farkı yoktur. Arapçada olup da Türkçede olmayan sesler, bu transkript işaretleri kullanılarak ifade edilir. Günümüzde sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte Arapçayı sonradan öğrenen kitleler yazışmalarında eğer Arap alfabesi kullanamıyorlarsa farkına varmadan bir Arapça transkripsiyon sistemi kullanmaya başlamışlardır. Bu sistemde akademik olarak tespit edilmiş sembol karşılıklarından ziyade kullandıkları cihazın klavyesinden rahatlıkla yazabilecekleri sembolleri tercih etmişlerdir. Örneğin ع harfi Arapça transkripsiyon sistemine göre tırnak (‘) ile ifade edilirken, kullanım kolaylığı ve şekilsel benzerlikten dolayı 3 rakamı bu harfi temsil eden sembol olarak daha çok rağbet görmüştür. Bu nedenle biz de sitemizde Arapça yazıları transkripsiyon ile ifade etmek gerektiğinde klavye kullanım kolaylığını göz önüne alarak aşağıdaki tabloyu uygulamayı tercih ettik.

ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Arapça Öğrenmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Arapçaya sıfırdan başlamak isteyenler, yıllardır Arapça çalıştığı halde bir türlü konuşamayanlar, Arapçada artık boşuna kürek çektiğini düşünmeye başlayanlar…

Evinizde, işyerinizde, kursa gitmeden, sıkılmadan, bunalmadan, en kolay metodlarla Arapça öğrenebilirsiniz. Üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin!

2 Ocak 2021

0 responses on "Arap Alfabesi Transkripsiyon Sistemi"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.