AOF Arapça Derslerine Nasıl Çalışmalı?

Arapça ile ilgili tüm çalışmalar bir yoğunlaşma gerektirir. Düzenli ve sistemli çalışılmadığı sürece Arapça öğrenmek mümkün olamayacağı gibi, sınavlardan da yüksek puanlar alınması maalesef mümkün değildir. Bu nedenle AÖF Arapça derslerine düzenli bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Özellikle sıfırdan Arapça gören öğrenci arkadaşlar için sistemli çalışma çok önemli. Peki bu çalışma nasıl olmalı?

AÖF Arapça üniteleri 3 ana bölümden oluşuyor:

1. Okuma Parçası Bölümü

AÖF Arapça ders kitaplarında her ünitenin başında işlenecek ünite konusuna uygun bir Arapça okuma parçası veriliyor. Bu okuma parçasını mutlaka en az bir kere okuyun. Arapçaya sıfırdan başlayanlar için AÖF ünitelerindeki okuma parçalarını okumak ve anlamak başlangıçta biraz zor olabilir. Ama üzülmeyin, bu okuma parçalarından ve devamındaki bağlantılı alıştırmalardan ortalama iki soru çıkıyor. Genelde bu sorular ya parçada ya da alıştırmalarında geçen bir kelimeyle alakalı (eşanlam, zıt anlam, tekili, çoğulu vb.) veya bir cümlenin tercümesiyle ilgili (Arapçadan Türkçeye veya tersi) oluyor. AÖF okuma metni ve alıştırmalarını okuyabilecek kadar Arapça alt yapısı olan öğrenciler için, en azından metni bir kere okumalarını ve alıştırmalarını yazarak çözmelerini öneriyoruz. Yeterli alt yapıya sahip olmayanlar için ise AÖF Arapça derslerimizde önceki yıllarda çıkmış kelime eşanlam, zıt anlam, tekilini bulma, çoğulunu bulma ve cümle tercümesi sorularının çözümleri detaylarıyla anlatılmaktadır. Bu çözümleri izlediğinizde aynı soruların çıkma ihtimaline karşı 1-0 öne geçmiş olursunuz. Aynı sorular çıkmasa bile benzer çözüm mantığıyla bu tarz soruları çözebilirsiniz.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AÖF derslerimize katılarak Arapça derslerinden yüksek puanlar alan öğrencilerimizin yorumlarını okumak için tıklayın.

2. Dil Bilgisi Bölümü

AÖF Arapça ünitelerinde okuma parçasından sonra dersin ana konusunu oluşturan Arapça dil bilgisi bölümü geliyor. Bu bölümde asıl öğrenmeniz gereken bilgiler var.  Nitekim soruların büyük çoğunluğu bu bölümden geliyor. Dil bilgisi bölümünü çalışırken önce konuyu okuyup anlamaya çalışın. Mutlaka kendinize göre hatırlayabileceğiniz, anlayabileceğiniz notlar alın ve konuyu özetleyin.  Yeterli alt yapısı olup AÖF Arapça derslerini alan öğrenciler dil bilgisi bölümlerinde daha önce öğrenmiş oldukları gramer kurallarını belki biraz daha detaylıca görüyor olacaklar. Mutlaka yazarak çalışmakta büyük fayda var. Gerekirse önceki ders kitaplarınızdan (imam hatipliler için) benzer konuları eşleştirerek tekrar bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz. AÖF Arapça derslerine sıfırdan başlayanlar için ise ilk etapta konular biraz karışık gelecektir. Konuları okuyarak anlamaya çalışın. Takıldığınız yerleri çevrenizde Arapça bilen arkadaşlarınıza sorabilir veya internet üzerinden de araştırabilirsiniz. Kitabınızdaki örnekleri dikkatlice inceleyin. Konular birbiriyle bağlantılı olduğundan, bir konuyu tam olarak anlamadan diğerine geçmeyin. Ancak tüm bu zorluklarla uğraşmak istemiyorsanız AÖF Arapça derslerimizde her ünitenin konusu basit ve anlaşılır bir dille her kesim öğrenciye hitabedecek şekilde anlatılmaktadır. Derslerimize katılarak konuları ezberlemeden, mantığını kavrayarak rahatça ilerleyebilirsiniz.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AOF Arapça 1 Örnek Ders Anlatımı ve Soru Çözümleri

3. Alıştırmalar Bölümü

AÖF Arapça ünitelerinde son olarak alıştırmalar bölümü geliyor. Bu bölümde işlenen konuyla ilgili sorular yer alıyor. Bu soruları mutlaka yazarak çözmeye çalışmalısınız. Ünitelerin sonlarında sorulara ait cevap anahtarları verilmekte. Fakat hemen cevaba bakmak yerine önce soruyu yazarak çözmeye çalışmak sizin açınızdan konunun pekişmesini sağlayacaktır. Soruyu çözün, sonra cevabını kontrol edin. Çözemediğiniz sorular varsa o konuyu iyi anlamamışsınız demektir. Hemen ünitenin ilgili bölümüne geri dönerek sorunun cevabını bulmak için tekrar inceleyin.  Böylece tüm soruları rahatlıkla çözdüğünüzden ve üniteyi anladığınızdan emin olmadan bir sonraki üniteye geçmeyin.

Soru çözerek bir konuyu kavramak aslında en geçerli yoldur. AÖF Arapça derslerimizde her ünitede konuyu anlaşılır bir şekilde anlattıktan sonra o üniteyle alakalı alıştırmaları, soruları tüm incelikleriyle, tuzaklarıyla, çözüm yöntemleriyle  ele alıp basit bir dille çözümlemesini anlattık. Arasınav ve finallerde çıkan soruları çözerken işinize yarayacak püf noktalarını açıkladık. Siz de AÖF Arapça derslerimize katılarak hem konuların ana matığını öğrenip iyi bir Arapça bilgisine sahip olabilir, hem de soru çözümleri ve ip uçlarını öğrenerek sınavlarınızdan yüksek puanlar alabilirsiniz.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AOF Arapça 4 Örnek Ders Anlatımı ve Soru Çözümleri

ARAPÇA UZMANI

0 responses on "AOF Arapça Derslerine Nasıl Çalışmalı?"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.