AÖF Arapça Sınavında Ne Tür Sorular Soruluyor?

AOF Arapça sınavlarında 20 soru sorulmaktadır. Ara sınav (vize)  – dönem sonu sınavı (final) – bütünleme – tek ders – yaz okulu gibi sınavlar uygulanmaktadır. İlahiyat Arapça dersleriyle alakalı sorulan 20 sorunun dağılımı genelde şu şekilde olmaktadır.

1. Kelime Soruları

Ünite okuma parçalarıyla alakalı ortalama 2 kelime sorusu çıkmaktadır. Bu tarz sorularda kelimenin eşanlamlısı, zıt anlamlısı, tekili (müfred) veya çoğulu (cemi) sorulmaktadır. Kelime soruları genellikle okuma parçalarından sonra yer alan okuma parçasına ait alıştırmalar bölümünde yer alan sorulardan seçilmektedir.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AÖF derslerimize katılarak Arapça derslerinden yüksek puanlar alan öğrencilerimizin yorumlarını okumak için tıklayın.

2. Çeviri Soruları

AÖF Arapça ünitelerinin okuma parçalarından veya devamındaki alıştırma bölümünden seçilen bir cümlenin Arapçadan Türkçeye veya Türkçeden Arapçaya çevirisi istenmektedir. Bu tarz sorulardan ortalama 2 tane çıkmaktadır.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AOF Arapça 2 Örnek Soru Çözümü

3. Dil Bilgisi Kuramsal Sorular

AÖF Arapça ünitesinin konusuna uygun olaraka ortalama 3-4 adet kuramsal bilgiyi ölçen Arapça dil bilgisi sorusu sorulmaktadır. Bu tarz sorularda öğrencinin konuyla ilgili tanımlama, özellikleri tespit edebilme, ortak yönleri listeleme gibi Arapça gramer bilgisi ölçülmektedir.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

4. Dil Bilgisi Uygulama Soruları

Sorumlu olunan AÖF Arapça ünitelerinin konusuna uygun olarak ortalama 12 civarında Arapça dil bilgisi uygulama sorusu sorulmaktadır. Bu tarz sorularda ünite konularının anlaşılıp anlaşılmadığını ölçmek üzere, boşluk doldurma, hatalı uygulamayı bulma, doğru uygulamayı bulma, verilen ipuçlarından hareketle doğru sonuca varma gibi soru çeşitleri yöneltilmektedir.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

Sorulan soruların çoğunluğu her sene yeni üretilen sorular olmakla birlikte bu yeni sorular aslında önceki yıllarda sorulan soruların değiştirilmiş, kelimeleri veya diziliş sıraları farklılaştırılmış sorular olmaktadır. Birebir aynı soruların çıkma olasılığı %10 civarıdır. Geri kalan soruların tamamı yeni hazırlanmış veya eskisi revize edilerek yeniden dizayn edilmiş sorulardır. Dolayısıyla Arapça’dan soru ezberleyerek değil, soruların çözüm mantığını anlayarak geçebilirsiniz.

AÖF Arapça derslerimizde soruları izah ederek çözüyoruz. Her ünitede konuyu anlaşılır bir şekilde anlattıktan ve alıştırmaları çözdükten sonra soruları tüm incelikleriyle, tuzaklarıyla, çözüm yöntemleriyle  ele alıp basit bir dille çözümlemesini anlatıyoruz. Soru çözerken işinize yarayacak püf noktalarını açıklıyoruz. Siz de AÖF Arapça derslerimize katılarak hem konuların temel mantığını öğrenip iyi bir Arapça bilgisine sahip olabilir, hem de soru çözümleri ve ip uçlarını öğrenerek sınavlarınızdan yüksek puanlar alabilirsiniz.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AOF Arapça 4 Örnek Soru Çözümü

ARAPÇA UZMANI

0 responses on "AÖF Arapça Sınavında Ne Tür Sorular Soruluyor?"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.