Düz Liseden AÖF İlahiyata Girenler için 5 Öneri

AÖF İlahiyat Önlisans müfredatı imam hatip lisesi mezunu öğrencilere yönelik olarak hazırlandığından, bu programa düz liseden katılacak olanlar özellikle AÖF Arapça derslerinde oldukça zorlanmaktadırlar. Sıfır Arapça bilgisi ile düz liseden mezun olup açık öğretim ilahiyat programına kayıt yaptıran öğrenciler, karşılarında gördükleri Arapça karşısında büyük bir şok yaşamaktadırlar. İşte tam bu noktada, AÖF ilahayata düz liseden girdiyseniz Arapça Deposu olarak size ilaç gibi gelecek önerilerimiz var:

En kestirme yol şu: Gelin derslerimize katılın, biz size adım adım ne yapacağınızı anlatalım, birlikte bu yolu yürüyelim sorunsuz bir şekilde hem Arapça öğrenin hem de sınıfınızı geçin.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AÖF derslerimize katılarak Arapça derslerinden yüksek puanlar alan öğrencilerimizin yorumlarını okumak için tıklayın.

AOF Arapça 1 Ders Videosu - Ünite 1

1. Panik yok, plan var

Aman Allah’ım ben bu Arapçadan nasıl geçeceğim diye panik yapmadan hemen bir planlama yapmanız lazım. Neden? Çünkü siz Arapçayı sıfırdan öğreneceksiniz. O halde aradaki açığı kapatabilmeniz için adım adım halletmeniz gereken acil şeyler var. Öncelikle Arapça için kendinize düzenli çalışma saatleri belirleyin. Ve mutlaka her gün çalışın. Çalışmaya başlamak için okulların açılmasını beklemeyin, hemen başlayın. Planlamanızın neler olacağını aşağıdaki maddelerde bulacaksınız.

2. İşe Arap alfabesinden başlayın

Önce Arap alfabesini öğrenmeniz gerekiyor. Okuyup yazabilmelisiniz ki derslerde eliniz rahatlasın. Alfabeyi öğrenmek en fazla 1 haftanızı alır. Her gün düzenli olarak çalışın bu süreyi aşmayın, yani 1 haftada Arap alfabesini okur, yazar hale gelin. Dikkat! Sadece okumak yeterli değil, yazabilmeniz de lazım. Alfabeyi öğrenmek için şu bilgilerden istifade edebilirsiniz:

Arapçaya Giriş, Alfabe, Harekeler ve Okuma Sistemi >

3. Basit Arapça dil bilgisi kurallarını öncelikli olarak öğrenin

Basit kuralları bilirseniz, konuları anlamanız kolaylaşır. O yüzden en temelde bilmeniz gereken şu konuları hemen öğrenin:

  1. Fiil cümlesi ve yapısı – Yüklem (fiil), özne (fail), nesne (meful)
  2. İsim cümlesi ve yapısı – Yüklem (haber), özne (müpteda)
  3. Sıfat tamlaması
  4. İsim tamlaması

Bu kuralları nereden öğreneceğiz diye sorarsanız, şu kaynaklardan istifade edebilirsiniz:

Arapçaya Giriş, Belirlilik Takısı, Zamirler, İşaret İsimleri, Basit Kuruluşlar >

4. Geçmiş yıllarda çıkan soruları inceleyin

Düz liseden gelip AÖF ilahiyat Arapçası öğreniyorsanız mutlaka geçmiş yıllarda AÖF Arapçadan sorulmuş olan soruları incelemenizde fayda var. Soruların çözümlerini inceleyin, nasıl çözülmüş, neye dikkat edilmesi lazım, ne tür sorular geliyor… vs. Soruları inceledikçe hangi üniteden ne tür soruların çıktığını da görecek ve buna göre tedbirinizi alacaksınız. AÖF Arapça sınavlarında hangi ünitelerden kaç soru çıkıyor konusunda fikir sahibi olmak için şu yazımızı okumanızı öneririz:

AÖF Arapça sınavlarında ne tür sorular soruluyor?

AÖF Arapça derslerimizde önceki yıllarda çıkmış tüm sorular detaylı anlatılarak çözülmektedir.

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AÖF derslerimize katılarak Arapça derslerinden yüksek puanlar alan öğrencilerimizin yorumlarını okumak için tıklayın.

5. Moral & motivasyonunuzu asla kaybetmeyin

Arapçaya iyi kötü aşina olanlarla aynı safta yarışa başladınız. Arapçaya dair hiçbir şey bilmiyorsunuz. Hem Arapça ile sıfırdan uğraşmak hem de diğer derslerinizi de ihmal etmemek zorundasınız. Bütün bu olumsuzluklar planlı bir ilerleyişle, yavaş yavaş ortadan kalkacak ve iyi puanlarla mezun olacaksınız. Arapça ile ilgili probleminiz, eğer düzenli bir şekilde çalışırsanız, en fazla bir dönemlik bir problemdir. Sonrasında düzlüğe çıkacaksınız. Bunları yapabilmeniz için moralinizin yüksek olması, motivasyonunuzu asla kaybetmemeniz şart. Sıkılsanız da, başta anlamakta zorlansanız da pes etmeyin, azimle yürüyün. Düzlüğe çıkacaksınız.

Bir taraftan iş güç, bir taraftan çoluk çocuk.. ben bunları nasıl halledeceğim diyorsanız, üzülmeyin.. Buyrun derslerimize katılın, biz sizi yönlendirelim, eksiklerinizi tamamlayalım ve sizi sınavlara hazırlayalım!

Derslerimize katılmak için hemen tıklayın >

AÖF derslerimize katılarak Arapça derslerinden yüksek puanlar alan öğrencilerimizin yorumlarını okumak için tıklayın.

Düz liseden gelip AÖF İlahiyat Arapça dersine takılı kalan, bir türlü sınıfını geçemeyen tüm öğrenci arkadaşların Arapçayı kolaylıkla verip başarıyla mezun olmalarını diliyoruz.

AOF Arapça 1 Ders Videosu - Ünite 2

ARAPÇA UZMANI

0 responses on "Düz Liseden AÖF İlahiyata Girenler için 5 Öneri"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.