Arapçaya Giriş – Alfabe – Harekeler – Okuma Sistemi

Merhaba, Arapçaya sıfırdan başlamak isteyenler için hazırlanmış olan Arap alfabesi, harekeler ve Arapça okuma sistemi dersimizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Bu video hazırlanırken aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Önlisans okuyan öğrencilere yönelik olarak hazırlanan yeni müfredata uygun Arapça 1 kitabına yapılan “Arapçaya Giriş” ilavesi de dikkate alınmıştır. İstifade etmeniz dileğiyle…

Arap Alfabesi

Arap alfabesi 28 adet sessiz harften oluşur. Sessiz harfleri seslendirmek için bir dizi işaretten oluşan “hareke” sistemi kullanılır. Bu sisteme göre harfin üstüne çizilen yatay çizgi (fetha – üstün) harfin “e/a” sesi ile okunmasını; harfin altına çizilen yatay çizgi (kesra – esre) harfin “i/ı” sesi ile okunmasını; harfin üstüne konulan virgül (minik vav harfi) (damme – ötre) harfin “u” sesi ile okunmasını sağlar. Tüm harekeler ve okuma sistemi ile ilgili detaylı açıklamayı aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

 

AÖF Arapça Ders Videoları ve Soru Çözümleri

AÖF Arapça 1, Arapça 2, Arapça 3 ve Arapça 4 ders videolarımızda üniteleri düz liseden gelenlerin de rahatça anlayacağı bir sadelikte bol örnekle anlattıktan sonra her bir ünite ile ilgili önceki yıllarda çıkmış soruları tüm detaylarıyla izah ederek çözüyoruz. Doğru şık neden doğru, yanlış şık neden yanlış tek tek açıklıyoruz. Ve en önemlisi anlamını bilmediğiniz kelimeler içeren bir soruyla karşılaştığınızda o soruyu hangi ipuçlarıyla çözebileceğinizi gösteriyoruz ve soru çözme tekniklerini öğretiyoruz. AÖF Arapça ders videolarını izleyebilmeniz için sitemize üye olduktan sonra aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz:

Arapça alfabeyi bir kitaptan çalışmak isterseniz, aşağıdaki butona tıklayarak elif-ba kitabını ücretsiz indirebilirsiniz.

8 Mart 2021

0 responses on "Arapçaya Giriş - Alfabe - Harekeler - Okuma Sistemi"

Mesaj At

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım ve Uygulama © HETA WEB. Tüm Hakları Saklıdır.