Arapça Kitap Okumak
Orta seviyenin üzerine çıkanlar için mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir. Seviyenize uygun basit bir kitapla okumaya başlayın. İlk etapta bol bol sözlük kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu zorunluluk zaman zaman sıkıcı bir hal alacak, sizi yoracak. Ama bu sizi yıldırmasın. Zamanla kelime dağarcığınız gelişmeye başlayacak ve sözlük kullanma oranınız azalacaktır. Özellikle kendisini tercüme konusunda geliştirmek isteyenler mutlaka okudukları kitabı kendilerince tercüme etmeliler, tercümelerini yazmalı ve mümkünse kontrol ettirmeliler.
Ne tür Arapça kitaplar seçmelisiniz?
Kitap seviyesi ve türü Arapça bilgi düzeyinize göre değişiklik gösterir. Daha yolun başındaysanız basit hikaye kitaplarıyla Arapça kitap okumaya başlayabilirsiniz. Arapça kitap okurken dijital kitaplardan ziyade kağıda basılı kitapları tercih edin, ilginizi çeken cümleleri, bilmediğiniz kelimeleri kitap üzerinde çizin, kendinize göre notlar alın. En kıymetli kitap üzerine notlar alınmış ve bu yüzden yıpranmış gibi görünen kitaptır 🙂
Okuduğunuz her kitapla ilgili mutlaka bir lugatçe (kitaba ait mini sözlük) oluşturun. Ve oluşturduğunuz bu lugatçeyi kitabın sonuna zımbalayın! Kitabı okurken mutlaka özet çıkarmaya çalışın. Bölüm özetleri, olay özetleri ve sonunda da kitabın özeti. Bu şekilde çalışırsanız yazarın kullandığı cümleleri tam olarak oturtmuş olursunuz.
Sürekli aynı tür kitapları okumayın. Örneğin sürekli hikaye veya sürekli dini içerikli kitap tercih etmeyin. Farklı anlatım tarzları, farklı sahalarda yazılmış kitapları da deneyin.
Sitemizin dokümanlar bölümünde aradığınız kitapları bulabilirsiniz.
0 responses on "Arapça Kitap Okumak"